Recept na výborné buřty na pivu
Žádné piknikové menu není kompletní bez lahodných pochoutek na pivu. Ať už jste na grilování s přáteli nebo relaxujete u ohně, buřty na pivu a špekáčky na pivu jsou vždy osvěžujícím zážitkem. A pokud máte rádi temné pivo, nejste sami – buřty na černém pivu jsou stále oblíbenější. Připravte se na to, jak zpříjemnit své chvíle s přáteli těmito úžasnými recepty.
Recept na Tradiční Buřty na Pivu
Ingredience:
- 4 buřty
- 2 cibule
- 2 plechovky piva (světlé nebo jiné, podle preference)
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Houstička na zapékání
Postup:
- Cibule nakrájejte na tenké plátky a osmahněte na pánvi s máslem, dokud nezezlátnou.
- Buřty opečte na grilu nebo pánvi, až budou z obou stran zlatě hnědé.
- Do hrnce nebo velkého hrnce dejte buřty, osmažené cibule, kmín, papriku a pivo.
- Vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud buřty nejsou jemné a nálev se zredukuje na polovinu. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
- Buřty přesuňte na houstičku na zapékání a zapékejte v troubě při 180°C, dokud nejsou povrchy krásně křupavé.
- Podávejte s hořčicí a čerstvým pečivem.
Recept na Špekáčky na Pivu
Ingredience:
- 4 špekáčky
- 2 plechovky piva (světlé nebo jiné, podle preference)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte špekáčky a opékejte, dokud nebudou zlatě hnědé ze všech stran.
- Zalijte pivo, přidejte rozmarýn a tymián, a vařte na mírném ohni 20-30 minut, dokud se nálev zredukuje a získáte výraznou chuť.
- Přidat sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte s hořčicí a čerstvým chlebem.
Recept na Buřty na Černém Pivu
Ingredience:
- 4 buřty
- 2 plechovky černého piva
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky medu
- 1 lžička hořčice
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli až do zlaté barvy.
- Buřty opečte na grilu nebo pánvi, dokud nebudou z obou stran zlatě hnědé.
- Do hrnce nebo velkého hrnce dejte buřty, osmaženou cibuli, černé pivo, med a hořčici.
- Vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud se nálev zredukuje a získáte bohatou omáčku. Přidat sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami.
*Buřty na pivu, špekáčky na pivu a buřty na černém pivu jsou skvělými doplňky k vaší oblíbené značce piva. Tak si udělejte pohodlí, zapněte gril nebo otevřete troubu a užijte si chvíle s přáteli plné skvělých chutí. Tyto recepty vám zajistí výborné pochoutky na každé společenské události. Cheers!