Recepty

Jak upéct domácí chleba ze sušeného droždí: Rychlý a jednoduchý recept

Chléb je jedním z těch pokrmů, který vytváří útulnou atmosféru a přináší do domova vonnou a lahodnou atmosféru. Ale co když nemáte čas na dlouhé kynutí těsta? Žádný problém! V tomto článku vám ukážeme, jak rychle upéct domácí chleba ze sušeného droždí, a to dokonce i bez kynutí. Takže se pusťme do práce!

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 10 g soli
  • 350 ml teplé vody

Postup:

  1. Příprava Droždí: Začneme tím, že připravíme droždí. Smíchejte sušené droždí s teplou vodou a nechte asi 5 minut odpočívat, dokud se nevytvoří pěna na povrchu.
  2. Smíchání Ingrediencí: V míse smíchejte mouku a sůl. Poté přidejte aktivované droždí a začněte míchat, dokud se vytvoří hladké těsto.
  3. Formování Těsta: Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu a rychle ho prohněťte asi 5 minut, dokud se stane pružným.
  4. Pečení: Těsto položte do vymazané nebo vystlané formy na chléb a zakryjte utěrkou. Nechte ho odpočívat asi 30 minut, zatímco troubu předehřejete na 200°C.
  5. Pečení: Po odpočinku dejte chléb do trouby a pečte 25-30 minut, dokud není zlatě hnědý a zazní dutý zvuk, když na něj klepnete spodkem.
  6. Vychladnutí a Dochucení: Nechte chléb vychladnout na mřížce a pak si užijte rychlý a lahodný domácí chléb ze sušeného droždí!

Domácí Chléb Bez Kynutí

Tento recept na rychlý domácí chléb ze sušeného droždí je skvělý pro ty, kteří si chtějí vychutnat čerstvý chléb bez dlouhého čekání na kynutí. Ať už ho plánujete podávat s máslem a medem nebo jako součást svých oblíbených sendvičů, jistě vám bude chutnat. Takže si dejte naše tipy na vytvoření chutného chleba bez kynutí a užijte si ho kdykoli si přejete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *