Recepty

Recept na výborné buřty na pivu

Žádné piknikové menu není kompletní bez lahodných pochoutek na pivu. Ať už jste na grilování s přáteli nebo relaxujete u ohně, buřty na pivu a špekáčky na pivu jsou vždy osvěžujícím zážitkem. A pokud máte rádi temné pivo, nejste sami – buřty na černém pivu jsou stále oblíbenější. Připravte se na to, jak zpříjemnit své chvíle s přáteli těmito úžasnými recepty.

Recept na Tradiční Buřty na Pivu

Ingredience:

  • 4 buřty
  • 2 cibule
  • 2 plechovky piva (světlé nebo jiné, podle preference)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Houstička na zapékání

Postup:

  1. Cibule nakrájejte na tenké plátky a osmahněte na pánvi s máslem, dokud nezezlátnou.
  2. Buřty opečte na grilu nebo pánvi, až budou z obou stran zlatě hnědé.
  3. Do hrnce nebo velkého hrnce dejte buřty, osmažené cibule, kmín, papriku a pivo.
  4. Vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud buřty nejsou jemné a nálev se zredukuje na polovinu. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
  5. Buřty přesuňte na houstičku na zapékání a zapékejte v troubě při 180°C, dokud nejsou povrchy krásně křupavé.
  6. Podávejte s hořčicí a čerstvým pečivem.

Recept na Špekáčky na Pivu

Ingredience:

  • 4 špekáčky
  • 2 plechovky piva (světlé nebo jiné, podle preference)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte špekáčky a opékejte, dokud nebudou zlatě hnědé ze všech stran.
  3. Zalijte pivo, přidejte rozmarýn a tymián, a vařte na mírném ohni 20-30 minut, dokud se nálev zredukuje a získáte výraznou chuť.
  4. Přidat sůl a pepř podle chuti.
  5. Podávejte s hořčicí a čerstvým chlebem.

Recept na Buřty na Černém Pivu

Ingredience:

  • 4 buřty
  • 2 plechovky černého piva
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli až do zlaté barvy.
  2. Buřty opečte na grilu nebo pánvi, dokud nebudou z obou stran zlatě hnědé.
  3. Do hrnce nebo velkého hrnce dejte buřty, osmaženou cibuli, černé pivo, med a hořčici.
  4. Vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud se nálev zredukuje a získáte bohatou omáčku. Přidat sůl a pepř podle chuti.
  5. Podávejte s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami.

*Buřty na pivu, špekáčky na pivu a buřty na černém pivu jsou skvělými doplňky k vaší oblíbené značce piva. Tak si udělejte pohodlí, zapněte gril nebo otevřete troubu a užijte si chvíle s přáteli plné skvělých chutí. Tyto recepty vám zajistí výborné pochoutky na každé společenské události. Cheers!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *